• Villa Belmarshow
  • Villa Belmarshow
  • Villa Belmarshow
  • Villa Belmarshow
  • Villa Belmarshow
Αρχική

Πως να έρθετε στην Ευβοια

Φτάνοντας στην Ελλάδα, η Εύβοια είναι εύκολα προσβάσιμη οδικώς, σιδηροδρομικώς, με πούλμαν ή με πλοίο. Παρακάτω θα βρείτε έναν απλό οδηγό για τις πιο συνηθισμένες διαδρομές.\\

 


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

 

 Από Αθήνα & Αεροδρόμιο προς Εύβοια
α) Με αυτοκίνητο
β) Με δημόσιες Συγκοινωνίες
γ) Με Ferry


α) Με αυτοκίνητο

1) Οδηγώντας

Η διαδρομή με το αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο της Αθήνας στην Εύβοια μέσω Χαλκίδας είναι πολύ πιο εύκολη και πιο γρήγορη με όλες τις βελτιώσεις δρόμου και έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια. Μια νέα οδική σύνδεση είναι υπό κατασκευή από την Εθνική Οδό προε στη Χαλκίδα η οποία θα σημαίνει ταξίδι σε έναν πολύ καλύτερο αυτοκινητόδρομο από το 2009. Μια νέα οδική σύνδεση άνοιξε πρόσφατα από την Εθνική Οδό στην κρεμαστή γέφυρα κοντά στην Χαλκίδα που είναι πρότυπο αυτοκινητοδρόμου.

1) Πάρτε τον αυτοκινητόδρομο από το αεροδρόμιο προς Ελευσίνα

2) Μετά από περίπου 20 λεπτά (μετά από ένα σταθμό διοδίων όπου θα πρέπει να πληρώσει € 2.70 και πολλούς κόμβους και υπόγειες διαβάσεις,θα πρέπει να στρίψετε δεξιά (έξοδος J8) επάνω στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών - Λαμίας προς την κατεύθυνση της Λαμίας. Να είστε προσεκτικοί στο δρόμο που στενευει σε μια απότομη στροφή.

3) Ακολουθήστε τον αυτοκινητόδρομο για 40 περίπου χιλιόμετρα. Θα περάσετε δύο σταθμούς διοδίων (1,85 ευρώ και 2,75 χρέωση). Αμέσως μετά τη δεύτερη ακολουθήστε τη δεξιά λωρίδα, στην παράλαμψη προε Χαλκίδα

4) Τώρα έχετε βγει από τον αυτοκινητόδρομο και ακολουθειτε μια γραμμή μέσα στη ύπαιθρο, και πάνω στο νέο δρόμο προς Χαλκίδα (περίπου 12 χιλιόμετρα), η οποία παρακάμπτει πλέον το χωριό Βαθύ. Η διαδρομή τελειώνει με έργα όπου στενεύει το δρόμο ώστε να διασχίσετε τη γέφυρα που θα σας φέρει στο νησί της Εύβοιας.

2) Οδικοί Χάρτες

Για να φτάσετε στην Εύβοια και να εξερευνήσετε το νησί της προτείνονται τα εξής

  • 1:250,000 Έκδοση Χάρτης Πορείας 4 Κεντρική Ελλάδα
  • 1:100.000 Ανάβαση 04-1 Νότια Εύβοια. Συμβατή με GPS .
  • 1:100.000 Ανάβαση 04-2 Βόρεια Εύβοια. Συμβατή με GPS .


γ) Δημόσιες Συγκοινωνίες

1) Τρένο

Κατά την άφιξη στο σταθμό του τρένου στο Λαρίσης (κεντρικός σταθμός τρένων), θα επιβιβαστείτε στο τρένο για τη Χαλκίδα , αλλά η γραμμή που συνδέει την Αθήνα με τη Θεσσαλονίκη έχει κλείσει μέχρι το 2009, διότι αναβαθμίζεται. Όταν ολοκληρωθεί θα πρέπει να υπάρχουν ταχείες αμαξοστοιχίες να Λαρίσης και επίσης μια νέα άμεση εξυπηρέτηση προς το αεροδρόμιο από την Χαλκίδα. Με τις σύγχρονες αμαξοστοιχίες αυτό είναι ένα γραφικό ταξίδι. Το ταξίδι με τα πετρελαιοκίνητα τρένα διαρκεί μόλις 90 λεπτά. Η γραμμή έχει πρόσφατα να αναβαθμιστεί και τα νέα ηλεκτρικά τρένα δεν λειτουργούν ακόμη ενώ αναμένεται η νέα ταχύτερη εξυπηρέτηση προς Χαλκίδα από το αεροδρόμιο της Αθήνας. Πρόκειται για μια ευχάριστη και γραφική διαδρομή .


2) Λεωφορεία

Υπάρχει τακτική συγκοινωνία κάθε 30 λεπτά από το σταθμό λεωφορείων της οδού Λιοσίων προς τα ΚΤΕΛ της Χαλκίδα. Η διάρκεια ταξιδιού είναι περίπου μία ώρα και το πλησιέστερο μετρό είναι Κάτω Πατήσια επί της Μ1 γραμμή. Να βγουν έξω από το σταθμό και να λαμβάνουν τη λεωφόρο Στρατηγού Κάλαρη. Στρίψτε αριστερά πριν από την εκκλησία που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά της λεωφόρου. Περπατήστε για λίγα λεπτά στο σταθμό των λεωφορείων. Εναλλακτικά, υπάρχει και μια στάση απέναντι από το σταθμό του μετρό. Πληρώνετε επί του λεωφορείου.Κόστος € 6.20

3) Ferry

Συνδέσεις Ferry

Εκτός από τις δύο γέφυρες στο δρόμο Χαλκίδας στην κεντρική Εύβοια, το νησί μπορεί να προσεγγιστεί από πορθμειακές συνδέσεις, ανάλογα με το ποιο τμήμα θέλετε να επισκεφθείτε.

Βόρεια Εύβοια:
- Αρκίτσα στην Αιδηψό. Διάρκεια 45 λεπτά. Κάθε μέρα, όλο τον χρόνο.
-Αγιόκαμπος-προς Γλύφα. Διάρκεια 25 λεπτά. Καθημερινά, όλο το χρόνο.

Κεντρική Εύβοια:
- Ωρωπό προς Ερέτρια. Διάρκεια 30 λεπτά. Κάθε μέρα, όλο τον χρόνο

Νότια Εύβοια:
- Αγία Μαρίνα προς Στύρα. Διάρκεια 45 λεπτά. Κάθε μέρα, όλο τον χρόνο.
- Ραφήνα προς Μαρμάρι. Διάρκεια 60 λεπτά. Κάθε μέρα, όλο τον χρόνο.

Υπάρχει ένα λεωφορείο από το αεροδρόμιο προς Ραφήνα που απέχει περίπου 20 λεπτά με το αυτοκίνητο.
We Speak  GreekFrench (Fr)English (United Kingdom)

Στο Χάρτη

map


Βρείτε μας στο χάρτη ή

εξερευνήστε την γύρω

περιοχή στην όμορφη

Ερέτρια

 

Χάρτης Ερέτριας

facebook

Καλοκαίρι στην Ερέτρια

Πως να έρθετε στην Ευβοια

how-to-get